Η Μελισσοκομία με την επωνυμία "Κτήμα Σταματίου", είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έτος ίδρυσης το 1953, στη Σκόπελο.

Ο σκοπός της Μελισσοκομίας "Κτήμα Σταματίου" είναι η παραγωγή ποιοτικού βιολογικού μελιού με την εμπορική επωνυμία "Βιολογικό Μέλι Σκοπέλου", γύρης, βασιλικού πολτού, πρόπολης και μελισσοσμηνών μέσα στην καρδιά τους δάσους του νησιού. Από τους γονείς στο γιο, το "Κτήμα Σταματίου" στη Σκόπελο συμβάλει τόσο στη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας όσο και στην διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

Διαθέτει ένα πολυτελές πιστοποιημένο μελισσοκομικό εργαστήριο με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας, όπου παράγεται και συσκευάζεται, κατ’ ευθείαν από την παραγωγή, μέλι εποχής έτοιμο προς κατανάλωση. Σήμερα διαθέτει όλη την παραγωγή στην τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή αγορά σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας "Κτήμα Σταματίου" είναι ότι αφενός ακολουθείται η φιλοσοφία της παραδοσιακής μελισσοκομικής πρακτικής, αφού ακολουθείται ήπια διαχείριση των μελισσών, ενώ στο επίπεδο συσκευασίας, ακολουθούνται οι πιο σύγχρονες μέθοδοι τυποποίησης με ιδιαίτερο σεβασμό στο τελικό προϊόν.